Pályázat


 

Az Italautomata Gyártó, Felújító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a KMOP-1.2.1-10/A. jelű, eszközbeszerzésre kiírt pályázat keretében részben pályázati forrás igénybe vételével palackozó berendezések beszerzését valósította meg.


A beszerzés során – a pályázattal összhangban – az alábbi egységek kerültek megrendelésre, leszállításra és üzembe helyezésre:


- Töltő-zárógép
- Láncpálya garnitúra
- Körcímkéző
- Zsugorfóliázó
- Szaturátor
- Üvegmosó és töltő.


A projekt célja a saját gyártású üdítőital és ásványvíz termékek palackozását lehetővé tevő technológiai beruházás megvalósítása volt, amelyre a Pest megyei Táborfalván került sor. A palackozó berendezés segítségével a Társaság a Táborfalván rendelkezésre álló ásványvízkút segítségével egyrészt ásványvíz palackozást, másrészt saját gyártású üdítõital palackozást kívánja végezni. Az Italautomata Kft. a projektet megelõzõen is foglalkozott saját márkás üdítõital forgalmazásával, azonban megfelelõ "gyártói kapacitás" hiányában csak a kisebb kereskedelmi egységekkel tudott üzleti kapcsolatot kiépíteni, értékesítési tevékenységet folytatni. A részben pályázati forrásból megvalósuló beruházással a Társaság képessé válik gyártói kapacitásának bõvítésére, és termékeinek szélesebbkörben történõ értékesítésére.


Az Italautomata Kft. mûködése során mindig is kiemelt szempont volt számára az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz való hozzájárulás. Ezért saját
márkás termékstruktúrájának, valamint az általa fejlesztett termékek kialakítása, elõállítása során a "bio" jelzõt helyezte elõtérbe.


A projekt megvalósulását követõen a továbbiakban is fontos számára ennek megõrzése, valamint az egészséges életmód hirdetése termékei minél szélesebb körben történõ elterjesztésével.


A palackozó berendezés üzembe helyezése 2011. június 30-án megtörtént, ásványvíz palackozás tekintetében már megvalósult a próbaüzem, melyet hamarosan követni fog a gyártási folyamat mind az ásványvíz, mind a bio-italok tekintetében.

 

Közép-magyarországi Operatív Program

Technológiai fejlesztés
Kódszám: KMOP-1.2.1-10/A-2010
Palackozógép beszerzése

Időtartam: 2010.12.01-2011.06.30.

Kedvezményezett: Italautomata Gyártó, felújító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 19.991.550.- Ft.

 

Italautomata Kft.

1225 Budapest, Bányalég u. 108. 

Tel.: +36/207-2926

Fax: +36/207-2926/105m

A projektek az Európai Unió támogatásával valósúlnak meg.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
MAG Zrt.
portal internet